Produkcja pasz | BAS-POL

Premiksy, dodatki i surowce
do produkcji pasz

Mączka rybna

Mączka rybna to surowiec do produkcji pasz będące źródłem białka wysokiej jakości, zróżnicowane wg zawartości białka 64%; 70%.

Mączka rybna to produkt otrzymywany podczas procesu proszkowania surowców z przetwórstwa rybnego, całych ryb, a także krewetek. W praktyce najczęściej spotykane są mączki czysto łososiowe lub mieszane z kilku gatunków ryb , takich jak: łosoś, pstrąg, makrela, śledź, szprot, flądra. Mączka rybna jest cenionym komponentem w procesie produkcji pasz dla zwierząt hodowlanych, głównie trzody chlewnej i drobiu. Charakteryzuje się dużą zawartością białka o doskonałej wartości odżywczej i wysokim współczynniku strawności. Doskonała wartość odżywcza mączki rybnej wynika z wysokiej zawartości aminokwasów egzogennych: lizyna, metionina, treonina, tryptofan, arginina. Zastosowanie mączki rybnej gwarantuje wysokie tempo wzrostu i efektywne wykorzystanie paszy przez zwierzęta. Wszystkie rodzaje mączek rybnych oferowane przez nas są czyste, tzn. bez dodatków ulepszaczy pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego. Gwarantowane zawartości składników pokarmowych w mączkach rybnych potwierdzają regularne badania produktów.

Pozwolenie na produkcję pasz zwierzęcych

Informujemy, że na stosowanie produktów z surowców pochodzenia zwierzęcego do produkcji pasz, należy mieć pozwolenie od powiatowego lekarza weterynarii.

Warunkiem zakupu powyższego towaru od firmy Bas-Pol jest przedłożenie w/w pozwolenia. 

Parametry: Mączka Rybna 64%
Białko
64%
Współczynnik strawności białka
95%
Tłuszcz
max.12%
Woda
max.10%
Fosfor
3%
Sól
2,8%

Trwałość:

6 miesięcy od daty produkcji

Opakowanie:

Worki 25 kg

Przechowywanie:

Czyste, suche, przewiewne magazyny

Zgodność:

Karta produktu zgodna z deklaracją producenta. Produkt nie może być stosowany do produkcji mieszanek paszowych dla przeżuwaczy

Pliki do pobrania: