Olej rybny

Olej rybny to innymi słowy tran paszowy. Uzyskiwany on jest podczas produkcji mączki rybnej i jest doskonałym źródłem kwasu Omega-3.

Zastosowanie i korzyści                                                                            

Istotna zaleta oleju rybnego wynika z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a w szczególności wielonienasyconych, długołańcuchowych  z rodziny omega. Olej rybny jest dobrym źródłem witamin lipofilnych, głównie witaminy A i D oraz E.

 

Parametry                                                                                 

Energia metaboliczna drób:               34,20 MJ         -           8167 kcal;

Energia metaboliczna trzoda:            36,19 MJ         -           8642 kcal;

 

Trwałość
5 miesięcy od daty produkcji

Opakowanie
Paletopojemnik 1 000 litrów.

Przechowywanie
Czyste, suche, przewiewne magazyny.

Zgodność
Karta produktu zgodna z deklaracją producenta.

 

Informujemy, że na stosowanie produktów z surowców pochodzenia zwierzęcego do produkcji pasz, należy mieć pozwolenie od powiatowego lekarza weterynarii.

Warunkiem zakupu powyższego towaru od firmy Bas-Pol jest przedłożenie w/w pozwolenia.

http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=1758

 

Plik do pobrania: 

Specjaliści w żywieniu zwierząt:

Nasi Partnerzy: